Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Discuss Simlab Composer released by Simlab Soft
Alpha14
Posts: 11
Joined: Tue Oct 24, 2017 3:26 pm

Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby Alpha14 » Tue Oct 24, 2017 4:30 pm

Hi,

So our organisation are currently trialling SL composer + VR. Have installed on 2 separate machines the second of which is a high spec desktop both running Win10 and after a few clicks in the regular menu SL slows to almost a halt. It then effects the entire win10 experience until I reboot the machine. I note after a small amount of time there is one massive spike to 100% of CPU resource used and then the entire machine is not usable.

I dont have this issue with any other piece of software. Having taken the time to try on different machines with the same outcome I can only assume almost everyone has this issue? Or at least many.

This is using up valuable assessment time of trial and not a great first time experience. Grateful if others can confirm if am alone and doing something wrong? Or tech support can resolve in new build.

It looks like a great product and will buy licences once working properly.

Win10 Pro - 10.0.15063 Build 15063
i7 4770K 3.5 GHz
32 GB ram
980 GTX nvidia


Many Thanks
Alex

ntxdave
Posts: 231
Joined: Thu Jun 08, 2017 11:35 pm

Re: Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby ntxdave » Wed Oct 25, 2017 6:55 pm

This is very similar to what I have reported before and SL says they cannot reproduce. This is the only application I have this type of problem with on Win 10. I really wish these problems could be resolved. I think SL has a ton of potential but the performance problems I (and others on this forum) are seeing with Win 10 are holding it back (IMO).

I have not seen any other product out there that gives me the type of interaction capabilities on a WebGL page like SL and wish there was something I could do to get past this issue.

SimLab
Posts: 2584
Joined: Mon Jan 04, 2010 8:09 am

Re: Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby SimLab » Wed Oct 25, 2017 11:16 pm

We are working on this, and it seems now to be affecting more users.

We are working with the help of a user on his machine to fix this issue, we will update you are soon as we get an update on the issue.

ntxdave
Posts: 231
Joined: Thu Jun 08, 2017 11:35 pm

Re: Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby ntxdave » Thu Oct 26, 2017 12:32 am

SimLab wrote:We are working on this, and it seems now to be affecting more users.

We are working with the help of a user on his machine to fix this issue, we will update you are soon as we get an update on the issue.

Thanks a lot. If there is anything I can do to help, let me know. :D

Alpha14
Posts: 11
Joined: Tue Oct 24, 2017 3:26 pm

Re: Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby Alpha14 » Mon Nov 06, 2017 1:41 pm

Hi,

Do we have an update on progress regarding this issue? We have been unable to trial the product due to the issues.

Thanks
Alexander

SimLab
Posts: 2584
Joined: Mon Jan 04, 2010 8:09 am

Re: Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby SimLab » Mon Nov 06, 2017 1:57 pm

The issue seem to be caused by Windows 10 creators update it seems on some machines the next update had fixed the problem.

From Windows -> Run
please type
system Information

Please send us the results, we want to check if you are at update 16299

Alpha14
Posts: 11
Joined: Tue Oct 24, 2017 3:26 pm

Re: Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby Alpha14 » Mon Nov 06, 2017 2:10 pm

Version 10.0.16299 Build 16299

The issue is not resolved, I sent Ashraf the detailed break down of versions in use. I have tested on both my machines and the problem still exists.

Also the trial has now expired.

Thx
Alexander

SimLab
Posts: 2584
Joined: Mon Jan 04, 2010 8:09 am

Re: Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby SimLab » Wed Nov 08, 2017 4:49 pm

We managed to reproduce the issue on a machine after creators update build 16299.

As soon as we upgraded the NVIDIA drivers to the latest version 10/30/2017
We were not able to reproduce the issue.

I wish I can say that the issue was solved, but at this point I can not.
We are monitoring and testing.

Alpha14
Posts: 11
Joined: Tue Oct 24, 2017 3:26 pm

Re: Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby Alpha14 » Thu Nov 09, 2017 4:24 pm

Hi,

So my initial test with new Nvidia drivers have resolved the issue on teh lap top I will do the same with the desktop and see how we get on.

Thank you.

Can I get a new trial licence file so we can thoroughly test the software now as have been unable to do anything

Thanks
Alexander

Alpha14
Posts: 11
Joined: Tue Oct 24, 2017 3:26 pm

Re: Win10 + Simlab 8.1.5 slows to hault multiple machines

Postby Alpha14 » Sun Nov 12, 2017 3:41 pm

Hi,

Really sorry to report but the issue has NOT been resolved. Having now purchased our first licence am now hoping you will fix the issue immediately. The software is not usuable. I have to click print screen everytime i want to see a menu item and the software just slows to a halt.

Guys please resolve this. I can see many posts complainimg of similiar issues in the past.

I wont purchase any further licences until resolved and would like a credit to cover current purchase.

Thanks
Alexander


Return to “SimLab Composer”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest